ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφερόμενοι όπως και εσύ, ρωτούν συνήθως...

Ομαδοποιήσαμε τα ερωτήματα σε 6 ενότητες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφερόμενοι όπως και εσύ, ρωτούν συνήθως...

Ομαδοποιήσαμε τα ερωτήματα σε 6 ενότητες.

Γενικά

Γενικά

Μοιάζει με περούκα;

Οι περούκες είναι μια ξεπερασμένη τεχνική κυριολεκτικά του προηγούμενου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα την άνεση, τη φυσικότητα και τη σιγουριά, έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος στα συστήματα αναπλήρωσης μαλλιών και εφαρμογών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός, με ανάλογα εξειδικευμένα προϊόντα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και μια άνετη καθημερινότητα.

Θα φαίνεται η γραμμή στο μέτωπο (Frontal Hairline);

Όχι, οι Hair System Experts μας θα φροντίσουν το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό στη μετωπιαία γραμμή σου.

Πονάει η προσθετική μαλλιών;

Η προσθετική μαλλιών είναι μία αναίμακτη, μη χειρουργική μέθοδος και συνεπώς δεν πονάει.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;
Δεν χρειάζεται καμία αποθεραπεία, μόνο μια περίοδος προσαρμογής που είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει;

Tο τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα ελεγχόμενο από σένα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση όταν οι προσδοκίες είναι ρεαλιστικές.

Τα μαλλιά είναι φυσικά ή συνθετικά;
Τα μαλλιά είναι 100% φυσικά ανθρώπινα, εκτός αν υπάρχει ποσοστό λευκών τριχών, ή συνθετικά μαλλιά αρίστης ποιότητας που είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσει κάποιος χωρίς εμπειρία. Ανάλογα με την περίπτωση και τις προσδοκίες σου, θα σου δώσουμε την επαγγελματική μας άποψη, αλλά η τελική επιλογή θα είναι δική σου.
Θα είναι το αποτέλεσμα διακριτικό, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από τον/τη σύντροφό μου;
Φυσικά ναι. Φροντίζουμε να διευκολύνουμε τη ζωή σου, ώστε να μπορείς να ζεις την καθημερινότητά σου με τον/την σύντροφό σου όσο πιο άνετα μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα σου μαλλιά δεν θα μοιάζουν ψεύτικα, ούτε θα μπορεί να το καταλάβει κανείς αγγίζοντάς τα.
Θα μπορώ να αλλάζω στυλ, χρώμα και χτένισμα;

Ναι! Μπορείς να «παίξεις» με τα μαλλιά σου μόνος/η σου. Άλλωστε αυτή η ευελιξία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των συστημάτων μαλλιών PHD 4ης γενιάς. Και αν θες πιο δραστικές αλλαγές, μπορείς να κάνεις όσες θέλεις, όσο συχνά τις θέλεις με μια μικρή επιβάρυνση.

Θα μπορώ να κάνω ντους/μπάνιο με τα νέα μου μαλλιά;
Ναι, φυσικά, εφόσον επιλέξεις από την αρχή την κατάλληλη μέθοδο εφαρμογής που θα το επιτρέπει.
Θα πρέπει να αφαιρώ τα σύστημα αναπλήρωσης τη νύχτα;
Όχι, δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν το θέλεις.
Θα χρειάζομαι πολύ χρόνο κάθε πρωί, για να φτιάχνω τα μαλλιά μου;
Τώρα που θα έχεις τα δικά σου μαλλιά, κάθε πρωί θα σπαταλάς χρόνο μόνο για το styling που σου αρέσει, όπως ακριβώς δηλαδή έκανες και πριν. Το πρόσθετο τμήμα θα είναι ήδη προσαρμοσμένο στο κεφάλι σου, άνετο και σταθερό. Στην περίπτωση που θα θέλεις να το βγάζεις το βράδυ και να το προσαρμόζεις κάθε πρωί, θα φροντίσουμε να σε εκπαιδεύσουμε δωρεάν, ώστε να εκμηδενίσουμε τον χρόνο αυτό.
Το σύστημα PHD μπορεί να βλάψει τα δικά μου μαλλιά;

Τα συστήματα PHD είναι μη επεμβατική μεθοδος αποκατάστασης και δεν βλάπτουν τα υπάρχοντα μαλλιά ούτε εμποδίζουν την ανάπτυξη τους.

Τι μήκος πρέπει να έχουν τα δικά μου μαλλιά;
Το ελάχιστο απαιτούμενο μήκος μαλλιών για τέλειο αποτέλεσμα, ανάλογα με το σύστημα που θα επιλέξουμε, πρέπει να κυμαίνεται από 2 έως 5 εκατοστά.
Θα πρέπει να ξυρίσω τα μαλλιά μου;
Αυτό εξαρτάται από το σύστημα που θα επιλέξουμε, τη μέθοδο εφαρμογής αλλά και την πυκνότητα που έχουν τα φυσικά μαλλιά. Γενικά προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υπάρχοντα μαλλιά, αλλά όταν η πυκνότητα τους δεν είναι αρκετή, ώστε να συμπληρώσει το καλό αποτέλεσμα του συστήματος που έχουμε επιλέξει, μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψουμε και ίσως να τα ξυρίσουμε αν συμφωνείς.
Μπορεί το δέρμα να αναπνέει;
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνεργάζονται με το ανθρώπινο δέρμα και είναι υποαλλεργικά. Όλα τους επιτρέπουν να περάσει αέρας και νερό.
Μπορεί η προσθετική να δημιουργήσει δερματικές αντιδράσεις ή αλλεργίες;
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς υποαλλεργικά, φτιαγμένα κατάλληλα για το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο μπορούμε να σου επιδείξουμε όλα τα τεχνικά δεδομένα των υλικών που χρησιμοποιούμε (material data sheets), αν μας το ζητήσεις και να κάνουμε τεστ αλλεργίας πριν από την εφαρμογή του συστήματος, αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών.
Σε πόσα χρώματα είναι διαθέσιμα τα συστήματα προσθετικής PHD;
Καλύπτουμε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και ό,τι δεν υπάρχει έτοιμο μπορούμε να το προσαρμόσουμε, ώστε να μην διαφέρει καθόλου από τα δικά σου μαλλιά.
Μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει;

Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει, είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της χρήσης καλλυντικών προϊόντων με χαμομήλι ή αλκοόλ. Το ξεθώριασμα αυτό αποκαθίσταται εύκολα από τους Hair System Experts μας. Αν το lifestyle σου περιλαμβάνει επιβαρυντικούς ως προς το χρώμα του συστήματος παράγοντες, προτείνουμε ειδικές προδιαγραφές στην ποιότητα της τρίχας ώστε να μην αλλοιώνεται.

Πώς προχωράει η όλη διαδικασία μέχρι την εφαρμογή της μεθόδου;

Θα πρέπει να προηγηθεί ένα ραντεβού στο οποίο θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το χρώμα, το μήκος, την ποιότητα της τρίχας και τη μέθοδο εφαρμογής και, αφού κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις (ίσως χρειαστεί να πάρουμε καλούπι του κεφαλιού που διαρκεί περίπου 15 λεπτά), θα προχωρήσουμε άμεσα στον σχεδιασμό και στην παραγωγή του συστήματος μαλλιών.

Πώς γίνεται η εφαρμογή και τοποθέτηση;
Η τοποθέτηση του συστήματος εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σου και τις απαιτήσεις σου. Στην PHD υπάρχουν όλες οι μέθοδοι εφαρμογής συστημάτων αναπλήρωσης μαλλιών (κόλλα, ταινία, κλιπς, χτενάκια, συνδέσεις) και όλοι οι συνδυασμοί αυτών.
Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης;

Συνήθως στις αποθήκες μας υπάρχει τεράστια γκάμα χρωμάτων και μεγεθών, σε ready-to-wear συστήματα μαλλιών ώστε να μπορούμε γρήγορα να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες σου. Χρειαζόμαστε μερικές ώρες ως 1ημέρα για προσαρμογή ready-to-wear συστήματος μαλλιών. Για τις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει ειδικός σχεδιασμός sur mesure, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται στις 4-6 εβδομάδες.

Μπορώ να κάνω μόνος μου συντήρηση του συστήματος PHD ή πρέπει να έρχομαι σε εσάς;

Ναι μπορείς. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι εφαρμογής των συστημάτων που ίσως δυσκολευτείς να συντηρείς μόνος/η. Αναλαμβάνουμε να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, ώστε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη ανεξαρτησία καθώς και έλεγχο του κόστους και του χρόνου σου. 

Αν γυμνάζομαι ή αν κολυμπάω σε πισίνα ή στη θάλασσα, μπορώ να φοράω σύστημα PHD;

Το σύστημα αναπλήρωσης μαλλιών είναι η πιο ευέλικτη μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας όσον αφορά την προσαρμογή στο lifestyle σου. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις όσα έκανες και πριν! Το σημαντικό είναι να προσαρμοστεί το σύστημα μαλλιών στη ζωή σου κι όχι να προσαρμόσουμε τη ζωή σου σε αυτό.

Αν χρησιμοποιήσω προϊόντα που περιέχουν rogaine & minoxidil θα μεγαλώσουν τα μαλλιά μου;
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο εφαρμογής που θα επιτρέπει την καθημερινή εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας σας έχει προτείνει ο δερματολόγος σας χωρίς καμία παρενέργεια.
Τι διαφορές έχει η μεταμόσχευση μαλλιών από την προσθετική;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειρουργική μεταφορά τριχών από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ίδιου ανθρώπου στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 5 χειρουργεία (αναλόγως με τη δότρια περιοχή) σε βάθος χρόνου, για να γίνει η μεταφορά τριχοθυλακίων σε όλη την πάσχουσα περιοχή. Στην προσθετική μαλλιών κάνουμε μη χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας ένα ομοίωμα δέρματος (skin), πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένες ανθρώπινες τρίχες αλλά όχι του ίδιου ανθρώπου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την ίδια μέρα σε 1 – 2 ώρες.

Έχω γυροειδή αλωπεκία και η τριχόπτωση δεν έχει σταθεροποιηθεί. Υπάρχει λύση;
Ναι τα συστήματα αναπλήρωσης PHD καλύπτουν και αυτή την περίπτωση. Σε συνεργασία με τον γιατρό που σε παρακολουθεί θα αξιολογήσουμε το στάδιο και τη σταθερότητα της κατάστασης και αν
• η αραίωση έχει σταθεροποιηθεί, θα κάνουμε κάλυψη μόνο των σημείων που χρειάζονται αποκατάσταση και θα εκμεταλλευτούμε τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.
• η απώλεια είναι εξελισσόμενη δημιουργώντας πολύ συχνά καινούριες αραιώσεις, θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση μεγαλύτερης επιφάνειας του τριχωτού ώστε να υπάρχει οπτική ομοιογένεια στο μήκος μαλλιών.
Χρειάζεται να έχω και ένα δεύτερο, εναλλακτικό σύστημα PHD;

Συνήθως ένα δεύτερο σύστημα είναι χρήσιμο, ώστε να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα η συντήρηση. Ωστόσο, στα πρώτα βήματα της αλλαγής σου για μια νέα εμφάνιση προτείνουμε και σε βοηθάμε να κρατήσεις την επένδυση σου από οικονομικής άποψης σε ότι είναι απαραίτητο.

Άνδρες

Άνδρες

Θα πρέπει να ξυρίσω τα μαλλιά μου;
Αυτό εξαρτάται από το σύστημα που θα επιλέξουμε, τη μέθοδο εφαρμογής αλλά και την πυκνότητα που έχουν τα φυσικά μαλλιά. Γενικά προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υπάρχοντα μαλλιά, αλλά όταν η πυκνότητα τους δεν είναι αρκετή, ώστε να συμπληρώσει το καλό αποτέλεσμα του συστήματος που έχουμε επιλέξει, μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψουμε και άρα να τα ξυρίσουμε.
Ποιος θα με κουρεύει;
Το κούρεμά σου είναι μέσα στην τιμή της συντήρησης του συστήματος και το αναλαμβάνουμε εμείς. Αν όμως προτιμάς το δικό σου κομμωτήριο, φυσικά και μπορείς να πηγαίνεις εκεί.
Αν γυμνάζομαι ή αν κολυμπάω σε πισίνα ή στη θάλασσα, μπορώ να κάνω προσθετική;

Η προσθετική είναι η πιο ευέλικτη μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας όσον αφορά την προσαρμογή στο lifestyle σου. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις όσα έκανες και πριν! Το σημαντικό είναι να προσαρμοστεί το σύστημα μαλλιών στη ζωή σου κι όχι να προσαρμόσουμε τη ζωή σου σε αυτό.

Εκτίθεμαι συχνά σε δυνατούς ανέμους λόγω δραστηριοτήτων. Μπορεί να το επηρεάσει;
Όχι, η εφαρμογή είναι άριστη και το αποτέλεσμα ανθεκτικό.
Μπορώ να έχω οποιοδήποτε κούρεμα και στυλ θελήσω;
Ναι. Απλώς φέρε μας μία φωτογραφία με το κούρεμα που σου αρέσει την ημέρα της εφαρμογής και οι PHD experts θα φροντίσουν να το αποκτήσεις!
Μπορώ να χρησιμοποιώ κανονικά όλα τα προϊόντα για τα μαλλιά;
Ναι, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να το κάνουν, αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο για την απόκτηση ενός φυσικού look. Αυτό μπορείς να το έχεις και μόνο με το σύστημα αναπλήρωσης που θα επιλέξεις και τη βοήθεια των τεχνικών μας.
Μπορώ να φτιάξω μόνο το μπροστινό τμήμα των μαλλιών μου;

Ναι, μπορούμε να φτιάξουμε στα μέτρα σου ένα σύστημα μαλλιών σε όποιο σχέδιο, σχήμα και μέγεθος θελήσεις,. Και θα φαίνεται τελείως φυσικό!

Πόσο δύσκολο θα είναι να περιποιούμαι τα μαλλιά μου;
Δεν θα χρειάζεται να κάνεις τίποτε περισσότερο από πριν. Ο χρόνος για το λούσιμο, το στέγνωμα και το styling των μαλλιών σου θα είναι ακριβώς ο ίδιος με παλιότερα.

Γυναίκες

Γυναίκες

Θα μπορώ να αλλάζω στυλ, χρώμα και χτένισμα;

Ναι! Μπορείς να «παίξεις» με τα μαλλιά σου μόνος/η σου. Άλλωστε αυτή η ευελιξία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των συστημάτων μαλλιών PHD 4ης γενιάς. Και αν θες πιο δραστικές αλλαγές, μπορείς να κάνεις όσες θέλεις, όσο συχνά τις θέλεις με μια μικρή επιβάρυνση.

Μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει;

Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει, είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της χρήσης καλλυντικών προϊόντων με χαμομήλι ή αλκοόλ. Το ξεθώριασμα αυτό αποκαθίσταται εύκολα από τους Hair System Experts μας. Αν το lifestyle σου περιλαμβάνει επιβαρυντικούς ως προς το χρώμα του συστήματος παράγοντες, προτείνουμε ειδικές προδιαγραφές στην ποιότητα της τρίχας ώστε να μην αλλοιώνεται.

Μπορώ να επιλέξω εγώ το μήκος των μαλλιών μου;
Ναι φυσικά. Κάνοντας τη σωστή επιλογή μοντέλου και πυκνότητας μπορείς να έχεις όποιο μήκος επιθυμείς.
Θα μπορώ να χρησιμοποιώ πιστολάκι ή σίδερο για μπούκλες;
Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα προϊόντα και οι μέθοδοι styling.
Αν επιλέξω μπούκλες, θα μπορώ να τα ισιώνω με πρέσα;
Ναι φυσικά, εφόσον επιλέξεις φυσική τρίχα. Όλα τα φυσικά μαλλιά μπορούν να υποστούν styling με θερμότητα, αλλά να θυμάστε ότι μπορούν επίσης να φθαρούν, να φριζάρουν και να σχηματίσουν ψαλίδα από το υπερβολικό styling.
Μπορώ να κάνω ανταύγειες;
Ναι μπορείς να κάνεις ανταύγειες όποια στιγμή το θελήσεις.
Πόσο δύσκολο θα είναι να περιποιούμαι τα μαλλιά μου;
Δεν θα χρειάζεται να κάνεις τίποτε περισσότερο από πριν. Ο χρόνος για το λούσιμο, το στέγνωμα και το styling των μαλλιών σου θα είναι ακριβώς ο ίδιος με παλιότερα.
Πόση ώρα διαρκεί το ραντεβού της εφαρμογής;
Συνήθως η διαδικασία της εφαρμογής παίρνει 2 ώρες. Δεν πρόκειται να το κάνουμε βιαστικά, γι’ αυτό υπολόγισε το χρόνο σου!

Ασθενείς

Ασθενείς

Μόλις τελειώσει ο κύκλος της χημειοθεραπείας, την οποία κάνω, τι θα γίνει;
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεραπειών και αφού πάρουμε το ok από τον θεράποντα γιατρό ότι δεν θα ακολουθήσουν νέες θεραπείες σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν και προσαρμόζουμε το σύστημα στα νέα δεδομένα.
Υπάρχει κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία - ΕΟΠΥΥ;
Η PHD παρέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αποζημιωθείς από το ασφαλιστικό σου ταμείο σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο ΕΟΠΥΥ.
Μετά το πέρας των χημειοθεραπειών και όταν τα μαλλιά μου ξαναρχίσουν να βγαίνουν, το σύστημα PHD θα εμποδίζει την ανάπτυξη;
Όχι, τα συστήματα PHD δεν εμποδίζουν τη φυσική ανάπτυξη σε καμία περίπτωση και είναι απολύτως προσαρμόσιμα στις προσωπικές σου ανάγκες. Διαθέτουμε την πληρέστερη γκάμα σε υλικά προσθετικής και εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ανά περίπτωση. Μόλις αρχίσει η ανάπτυξη των μαλλιών σου για να εξασφαλίσουμε την πλήρη επανέκφυση τροποποιούμε τη μέθοδο εφαρμογής του συστήματος ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης και έτσι πετυχαίνουμε ομαλή μετάβαση στη φυσική σου τριχοφυία.

Νέοι

Νέοι

Μπορεί το παιδί μου να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες;
Ναι θα μπορεί. Το σύστημα δεν επηρεάζεται από τις φυσικές συνθήκες και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού.
Επειδή το κεφάλι των παιδιών μεγαλώνει, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται το σύστημα και πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται αυτό;
Το μεγάλωμα του κεφαλιού είναι ανάλογο με την ανάπτυξη του παιδιού και την ηλικία του. Ένα παιδί στην εφηβεία είναι πιο σταθερό από ένα παιδί στην προ-εφηβεία. Αυτό είναι κάτι που λαμβάνουμε υπόψιν στο αρχικό μας ραντεβού και παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το άμεσο μέλλον, αναπροσαρμόζοντας ανάλογα με τις ανάγκες όποτε χρειάζεται.
Τι πρέπει να ξέρει ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί μου σχετικά με το σύστημα;
Ότι είναι ένα μη επεμβατικό σύστημα αποκατάστασης και επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί. Θα συνεργαστούμε με τον γιατρό αν χρειάζεται, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή όσον αφορά τη μέθοδο εφαρμογής, ανάλογα με τις συνήθειες του παιδιού και τη θεραπεία που ακολουθεί.
Μπορεί το παιδί να πάει κατασκήνωση για έναν μήνα, χωρίς να γίνει αντιληπτό;
Φυσικά! Ενδεχομένως στα επισκεπτήρια να χρειάζεται λίγη βοήθεια από τους γονείς αν το δέρμα του είναι πολύ λιπαρό, για επιπλέον σταθεροποίηση ή άνεση. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την ηλικία και τις δραστηριότητες του παιδιού, αλλά γενικά δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα.
Μπορεί η προσθετική να δημιουργήσει δερματικές αντιδράσεις ή αλλεργίες;
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς υποαλλεργικά, φτιαγμένα κατάλληλα για το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο μπορούμε να επιδείξουμε όλα τα τεχνικά δεδομένα των υλικών που χρησιμοποιούμε (material data sheets), αν μας το ζητήσεις και να κάνουμε ειδικό τεστ αλλεργίας πριν από την εφαρμογή του συστήματος.

Μεταμόσχευση

Μεταμόσχευση

Τι διαφορές έχει η μεταμόσχευση μαλλιών από την προσθετική;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειρουργική μεταφορά τριχών από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ίδιου ανθρώπου στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 5 χειρουργεία (αναλόγως με τη δότρια περιοχή) σε βάθος χρόνου, για να γίνει η μεταφορά τριχοθυλακίων σε όλη την πάσχουσα περιοχή. Στην προσθετική μαλλιών κάνουμε μη χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας ένα ομοίωμα δέρματος (skin), πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένες ανθρώπινες τρίχες αλλά όχι του ίδιου ανθρώπου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την ίδια μέρα σε 1 – 2 ώρες.

Είναι καλύτερη η μεταμόσχευση ή η προσθετική ως προς την αποκατάσταση του προβλήματος;

Η μεταμόσχευση και η προσθετική είναι δύο προσεγγίσεις του ίδιου προβλήματος που όμως απευθύνονται σε διαφορετικές διαγνώσεις. Στη μεταμόσχευση, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα με διάρκεια, πρέπει:

  1. να έχει σταθεροποιηθεί το πρόβλημα, άρα χρειάζεται να είμαστε μιας συγκεκριμένης ηλικίας
  2. να υπάρχει πολύ καλή δότρια περιοχή και
  3. να υπάρχει μικρό σχετικά πρόβλημα με ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα.

Η μεταμόσχευση μάς δίνει δικά μας μαλλιά, αλλά λίγα. Αν θέλουμε ένα κεφάλι γεμάτο με πυκνά μαλλιά, όπως ήταν προτού ξεκινήσει η τριχόπτωση, όσα στάδια μεταμόσχευσης κι αν επιλέξουμε, δεν θα είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι.

Στην προσθετική, δεν υπάρχουν περιορισμοί, ούτε ηλικιακοί, ούτε σε σχέση με την έκταση του προβλήματος. Με τη βοήθεια του/της έμπειρου/ης τεχνικού, θα αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι.

Αν επιλέξω προσωρινά την προσθετική, θα δημιουργήσω φθορά στη δότρια περιοχή για μεταμόσχευση αργότερα;
Η προσθετική δεν μπορεί ούτε να δημιουργήσει τριχοφυΐα,  ούτε να καταστρέψει την ήδη υπάρχουσα. Μάλιστα είναι η ενδεδειγμένη λύση για άτομα μικρής ηλικίας που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μια χειρουργική λύση, αλλά θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.
Εχω κάνει μεταμόσχευση αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Υπάρχει λύση;

Έχουμε συναντήσει περιστατικά που η μεταμόσχευση χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα πετυχημένη από τεχνική/ιατρική πλευρά, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών του ενδιαφερομένου/ης. Επίσης έχουμε αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις ομολογουμένως αποτυχημένων μεταμοσχεύσεων ακόμα και με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Στην PHD μπορείς να βρεις λύση σε κάθε περίπτωση είτε με διόρθωση της μεταμόσχευσης από την ιατρική μας ομάδα ή με μικτή μέθοδο εφαρμογής συστήματος μαλλιών PHD 4ης γενιάς.

Δεν απαντήσαμε σε κάποια απορία σου;
Ρώτησε μας!

Για ό,τι επιπλέον θες κάλεσε
215 215 6789
Δ-Π 10:00 – 18:00

Στείλε μας μήνυμα

6 + 10 =

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση