ΣΥΧΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφερόμενοι όπως και εσείς, ρωτούν συνήθως…

Γενικά

Τι είναι το σύστημα μαλλιών 4ης γενιάς PHD;

Τα συστήματα μαλλιών 4ης γενιάς PHD είναι η επιτομή της προσθετικής μαλλιών για αποκατάσταση του τριχωτού με μη επεμβατική/χειρουργική μέθοδο. Εφαρμόζονται τοπικά ή εξ ολοκλήρου ανάλογα με την έκταση της πάσχουσας περιοχής.
Είναι η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση για περιπτώσεις αραίωσης και κάθε τύπου αλωπεκίας αφου σας προσφέρουν διακριτικότητα & φυσική εμφάνιση, ελευθερία δραστηριοτήτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και απεριόριστο styling.
Σχεδιάζονται από το PHD Hair System Lab με πρότυπα Αμερικής & Ευρώπης προσαρμοσμένα για εφαρμογή στις Μεσογειακές κλιματολογικές συνθήκες και είναι εγκεκριμένα από τους υγειονομικούς οργανισμούς ΕΟΦ, EMA & FDA.
Συνοπτικά, οι τεχνικοί μας τοποθετούν προσεκτικά επιλεγμένες φυσικές τρίχες κορυφαίας ποιότητας σε εξαιρετικά λεπτά/διαφανή υλικά βάσης διαφόρων τύπων. Δομούν σταδιακά ένα σύστημα “αντίγραφο” του προ-απώλειας φυσικού σας τριχωτού, το οποίο ενσωματώνεται στην κεφαλή ενιαία με τα εναπομείναντα (αυτοφυή) μαλλιά σας ως “δεύτερο δέρμα” (Second Skin).
Ένα με το δέρμα σας σαν να μην υπάρχει – αόρατο τόσο στην όψη όσο και στο άγγιγμα!

Διαφέρει το σύστημα μαλλιών από την περούκα;

Οι περούκες είναι μια ξεπερασμένη τεχνική κυριολεκτικά του προηγούμενου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα την άνεση, τη φυσικότητα και τη σιγουριά, έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος στα συστήματα αναπλήρωσης μαλλιών και εφαρμογών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός, με ανάλογα εξειδικευμένα προϊόντα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και μια άνετη καθημερινότητα.

Διαφέρει το σύστημα μαλλιών από τo τουπέ;

Τουπέ και Σύστημα Μαλλιών έχουν σημαντικές διαφορές. Η έννοια “τουπέ” έχει λανθασμένα καθιερωθεί ιστορικά και χρησιμοποιείται είτε μεμονωμένα ή σε εναλλαγή με τον όρο σύστημα μαλλιών.
Εν συντομία, τα τουπέ είναι η ανδρική εκδοχή “υποκατάστατο” της περούκας για μερική, προσωρινή κάλυψη απώλειας μαλλιών με περιορισμούς.
Τα συστήματα μαλλιών είναι η σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη για μερική ή ολική, αόρατη & ημιμόνιμη κάλυψη με ελάχιστους περιορισμούς και προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες και επιθυμίες του υποψηφίου.

Ποια η διαφορά προσθετικής με σύστημα μαλλιών από τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειρουργική μεταφορά τριχών από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ίδιου ανθρώπου στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 5 χειρουργεία (αναλόγως με τη δότρια περιοχή) σε βάθος χρόνου, για να γίνει η μεταφορά τριχοθυλακίων σε όλη την πάσχουσα περιοχή. Στην προσθετική μαλλιών κάνουμε μη χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας ένα ομοίωμα δέρματος (skin), πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένες ανθρώπινες τρίχες αλλά όχι του ίδιου ανθρώπου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την ίδια μέρα σε 1 – 2 ώρες.

Με σύστημα μαλλιών φαίνεται γραμμή στο μέτωπο;

Όχι, οι Hair System Experts μας θα φροντίσουν το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό στη μετωπιαία γραμμή σου (Frontal Hairline).

Έχω αραίωση μόνο μπροστά, μπορώ να εφαρμόσω σύστημα μαλλιών PHD;

Φυσικά! Αντιμετωπίζουμε την αραίωση από τη γέννησή της. Ένα από τα μοντέλα της σειράς μας RE-SERIES θα είναι ιδανικό για την περίπτωση σου.

 

Πονάει η προσθετική μαλλιών;

Η προσθετική μαλλιών είναι μία αναίμακτη, μη χειρουργική μέθοδος και συνεπώς δεν πονάει.

Υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει;

Tο τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα ελεγχόμενο από σένα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση όταν οι προσδοκίες είναι ρεαλιστικές.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Δεν χρειάζεται καμία αποθεραπεία, μόνο μια περίοδος προσαρμογής που είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Θα είναι αντιληπτό από τα κοντινά μου πρόσωπα ότι φοράω σύστημα μαλλιών;

Φυσικά όχι εκτός και αν θες να το μοιραστείς εσύ μαζί τους! Φροντίζουμε να διευκολύνουμε τη ζωή σου, ώστε να μπορείς να ζεις την καθημερινότητα με τα κοντινά σου πρόσωπα όσο πιο άνετα μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα σου μαλλιά δεν θα μοιάζουν ψεύτικα, ούτε θα μπορεί να το καταλάβει κανείς αγγίζοντάς τα.

Οι τρίχες στο σύστημα μαλλιών PHD είναι φυσικές ή συνθετικές;

Οι τρίχες είναι 100% φυσικές ανθρώπινες, εκτός αν υπάρχει ποσοστό λευκών τριχών, ή συνθετικές τρίχες άριστης ποιότητας που είναι πολύ δύσκολο να τις ξεχωρίσει κάποιος χωρίς εμπειρία. Ανάλογα με την περίπτωση και τις προσδοκίες σου, θα σου δώσουμε την επαγγελματική μας άποψη, αλλά η τελική επιλογή θα είναι δική σου.

Μπορώ να λούζομαι και να κάνω ντους άνετα με σύστημα μαλλιών;

Ναι, φυσικά, εφόσον επιλέξεις από την αρχή την κατάλληλη μέθοδο εφαρμογής που θα το επιτρέπει θα είναι όπως λούζεις τα φυσικά σου μαλλιά.

Με σύστημα μαλλιών μπορώ να αλλάζω στυλ, χρώμα και χτένισμα;

Ναι! Μπορείς να «παίξεις» με τα μαλλιά σου μόνος/η σου. Άλλωστε αυτή η ευελιξία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των συστημάτων μαλλιών PHD 4ης γενιάς. Και αν θες πιο δραστικές αλλαγές, μπορείς να κάνεις όσες θέλεις, όσο συχνά τις θέλεις.

 

Θα χρειάζομαι πολύ χρόνο κάθε πρωί, για να φτιάχνω τα μαλλιά μου;

Τώρα που θα έχεις τα δικά σου μαλλιά, κάθε πρωί θα σπαταλάς χρόνο μόνο για το styling που σου αρέσει, όπως ακριβώς δηλαδή έκανες και πριν. Το πρόσθετο τμήμα θα είναι ήδη προσαρμοσμένο στο κεφάλι σου, άνετο και σταθερό. Στην περίπτωση που θα θέλεις να το βγάζεις το βράδυ και να το προσαρμόζεις κάθε πρωί, θα φροντίσουμε να σε εκπαιδεύσουμε δωρεάν, ώστε να εκμηδενίσουμε τον χρόνο αυτό.

Χρειάζεται να αφαιρώ τα σύστημα αναπλήρωσης μαλλιών στον ύπνο μου;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν το θέλεις.

Το σύστημα μαλλιών PHD μπορεί να βλάψει τα δικά μου μαλλιά;

Τα συστήματα μαλλιών PHD 4ης γενιάς είναι μη επεμβατική μέθοδος αποκατάστασης και δεν βλάπτουν τα υπάρχοντα μαλλιά ούτε εμποδίζουν την ανάπτυξη τους.

Πόσο μήκος χρειάζεται να έχουν τα δικά μου μαλλιά πριν εφαρμόσω σύστημα μαλλίων;

Το ελάχιστο απαιτούμενο μήκος μαλλιών για τέλειο αποτέλεσμα, ανάλογα με το σύστημα που θα επιλέξουμε, πρέπει να κυμαίνεται από 2 έως 5 εκατοστά.

Χρειάζεται να ξυρίσω τα μαλλιά μου πριν εφαρμόσω σύστημα μαλλιών;

Αυτό εξαρτάται από το σύστημα αναπλήρωσης μαλλών που θα επιλέξουμε, τη μέθοδο εφαρμογής αλλά και την πυκνότητα που έχουν τα φυσικά μαλλιά. Γενικά προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υπάρχοντα μαλλιά, αλλά όταν η πυκνότητα τους δεν είναι αρκετή, ώστε να συμπληρώσει το καλό αποτέλεσμα του συστήματος που έχουμε επιλέξει, μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψουμε και ίσως να τα ξυρίσουμε αν συμφωνείς.

Τα συστήματα μαλλιών επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνεργάζονται με το ανθρώπινο δέρμα και είναι υποαλλεργικά. Όλα τους επιτρέπουν να περάσει αέρας και νερό.

Μπορεί η προσθετική να δημιουργήσει δερματικές αντιδράσεις ή αλλεργίες;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς υποαλλεργικά, φτιαγμένα κατάλληλα για το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο μπορούμε να σου επιδείξουμε όλα τα τεχνικά δεδομένα των υλικών που χρησιμοποιούμε (material data sheets), αν μας το ζητήσεις και να κάνουμε τεστ αλλεργίας πριν από την εφαρμογή του συστήματος, αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών.

Σε πόσα χρώματα είναι διαθέσιμα τα συστήματα προσθετικής μαλλιών PHD;

Καλύπτουμε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και ό,τι δεν υπάρχει έτοιμο μπορούμε να το προσαρμόσουμε, ώστε να μην διαφέρει καθόλου από τα δικά σου μαλλιά.

Ξεθωριάζει το χρώμα των τριχών στα συστήματα μαλλιών;

Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει, είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της χρήσης καλλυντικών προϊόντων με χαμομήλι ή αλκοόλ. Το ξεθώριασμα αυτό αποκαθίσταται εύκολα από τους Hair System Experts μας. Αν το lifestyle σου περιλαμβάνει επιβαρυντικούς ως προς το χρώμα του συστήματος παράγοντες, προτείνουμε ειδικές προδιαγραφές στην ποιότητα της τρίχας ώστε να μην αλλοιώνεται.

Πώς προχωράει η όλη διαδικασία μέχρι την εφαρμογή της μεθόδου;

Θα πρέπει να προηγηθεί ένα ραντεβού στο οποίο θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το χρώμα, το μήκος, την ποιότητα της τρίχας και τη μέθοδο εφαρμογής και, αφού κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις (ίσως χρειαστεί να πάρουμε καλούπι του κεφαλιού που διαρκεί περίπου 15 λεπτά), θα προχωρήσουμε άμεσα στον σχεδιασμό και στην παραγωγή του συστήματος μαλλιών.

Πώς τοποθετείται το σύστημα μαλλιών PHD;

Η τοποθέτηση του συστήματος εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σου και τις απαιτήσεις σου. Στην PHD υπάρχουν όλες οι μέθοδοι εφαρμογής συστημάτων αναπλήρωσης μαλλιών (κόλλα, ταινία, κλιπς, χτενάκια, συνδέσεις) και όλοι οι συνδυασμοί αυτών.

Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης για τα συστήματα μαλλιών PHD;

Συνήθως στις αποθήκες μας υπάρχει τεράστια γκάμα χρωμάτων και μεγεθών, σε ready-to-wear συστήματα μαλλιών ώστε να μπορούμε γρήγορα να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες σου. Χρειαζόμαστε μερικές ώρες ως 1ημέρα για προσαρμογή ready-to-wear συστήματος μαλλιών. Για τις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει ειδικός σχεδιασμός sur mesure, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται στις 4-6 εβδομάδες.

Κάθε πότε θέλει συντήρηση ένα σύστημα μαλλιών;

Τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 3 ως 4 εβδομάδες. Υπάρχουν συνδυαστικές παράμετροι που σχετίζονται με την χρονική αυτή διάρκεια όπως η μέθοδος τοποθέτησης, το μοντέλο που θα εφαρμόσεις, το lifestyle σουκαι ο τύπος του δέρματός σου. Ο ιδρώτας επηρεάζει σημαντικά τις πρώτες 24 ώρες μετά την εφαρμογή όταν χρησιμοποιείται κολλητικό μέσο. Στη συνέχεια η έντονη εφίδρωση είναι πιθανό να συντομεύσει το διάστημα για την επόμενη συντήρηση.

Μπορώ να κάνω μόνος μου συντήρηση του συστήματος μαλλιών PHD;

Ναι μπορείς. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι εφαρμογής των συστημάτων που ίσως δυσκολευτείς να συντηρείς μόνος/η. Αναλαμβάνουμε να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, ώστε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη ανεξαρτησία καθώς και έλεγχο του κόστους και του χρόνου σου. 

Φορώντας σύστημα μαλλιών μπορώ να γυμνάζομαι ή να κολυμπάω;

Το σύστημα αναπλήρωσης μαλλιών είναι η πιο ευέλικτη μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας όσον αφορά την προσαρμογή στο lifestyle σου. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις όσα έκανες και πριν! Το σημαντικό είναι να προσαρμοστεί το σύστημα μαλλιών στη ζωή σου κι όχι να προσαρμόσουμε τη ζωή σου σε αυτό.

Αν χρησιμοποιήσω προϊόντα που περιέχουν rogaine & minoxidil θα μεγαλώσουν τα μαλλιά μου;

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο εφαρμογής που θα επιτρέπει την καθημερινή εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας σας έχει προτείνει ο δερματολόγος σας χωρίς καμία παρενέργεια.

Το σύστημα μαλλιών είναι κατάλληλο για γυροειδή αλωπεκία αν η τριχόπτωση δεν έχει σταθεροποιηθεί;

Ναι τα συστήματα αναπλήρωσης PHD καλύπτουν και αυτή την περίπτωση. Σε συνεργασία με τον γιατρό που σε παρακολουθεί θα αξιολογήσουμε το στάδιο και τη σταθερότητα της κατάστασης και αν
• η αραίωση έχει σταθεροποιηθεί, θα κάνουμε κάλυψη μόνο των σημείων που χρειάζονται αποκατάσταση και θα εκμεταλλευτούμε τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.
• η απώλεια είναι εξελισσόμενη δημιουργώντας πολύ συχνά καινούριες αραιώσεις, θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση μεγαλύτερης επιφάνειας του τριχωτού ώστε να υπάρχει οπτική ομοιογένεια στο μήκος μαλλιών.

Χρειάζεται να έχω δεύτερο, εφεδρικό σύστημα μαλλιών PHD;

Συνήθως ένα δεύτερο σύστημα είναι χρήσιμο, ώστε να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα η συντήρηση. Ωστόσο, στα πρώτα βήματα της αλλαγής σου για μια νέα εμφάνιση προτείνουμε και σε βοηθάμε να κρατήσεις την επένδυση σου από οικονομικής άποψης σε ότι είναι απαραίτητο.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του συστήματος μαλλιών;

Η διάρκεια ζωής διαφοροποιείται ανάλογα με το μοντέλο από τις ready-to-wear σειρές συστημάτων 4ης γενιάς PHD Hair Restoration Systems που σας ταιριάζει και του ταιριάζετε. Επιπλέον, υπάρχει πάντα η επιλογή σχεδιασμού από τo PHD Hair System Lab ενός sur mesure συστήματος μαλλιών – ένα σύστημα δλδ σχεδιασμένο εξαρχής ως προς όλες του τις προδιαγραφές απολύτως στα μέτρα σας! Διαθέτουμε συστήματα μαλλιών με ονομαστική διάρκεια ζωής από 1-3 μήνες ως 12-18 μήνες.
Παράγοντες όπως η έκταση και ένταση της πάσχουσας περιοχής, το lifestyle σας και καθημερινές συνήθειες, οι προσδοκίες για την εμφάνιση σας, χαρακτηριστικά δέρματος, τυχόν συντρέχοντα παθολογικά και ψυχολογικά αίτια τριχόπτωσης, αποτελούν βασικά κριτήρια για την επιλογή της ιδανικότερης λύσης αποκατάστασης μαλλιών.

Άνδρες

Θα πρέπει να ξυρίσω τα μαλλιά μου;

Αυτό εξαρτάται από το σύστημα που θα επιλέξουμε, τη μέθοδο εφαρμογής αλλά και την πυκνότητα που έχουν τα φυσικά μαλλιά. Γενικά προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υπάρχοντα μαλλιά, αλλά όταν η πυκνότητα τους δεν είναι αρκετή, ώστε να συμπληρώσει το καλό αποτέλεσμα του συστήματος που έχουμε επιλέξει, μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψουμε και άρα να τα ξυρίσουμε.

Ποιος θα με κουρεύει;

Το κούρεμά σου είναι μέσα στην τιμή της συντήρησης του συστήματος και το αναλαμβάνουμε εμείς. Αν όμως προτιμάς το δικό σου κομμωτήριο, φυσικά και μπορείς να πηγαίνεις εκεί.

Αν γυμνάζομαι ή αν κολυμπάω σε πισίνα ή στη θάλασσα, μπορώ να κάνω προσθετική;

Η προσθετική είναι η πιο ευέλικτη μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας όσον αφορά την προσαρμογή στο lifestyle σου. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις όσα έκανες και πριν! Το σημαντικό είναι να προσαρμοστεί το σύστημα μαλλιών στη ζωή σου κι όχι να προσαρμόσουμε τη ζωή σου σε αυτό.

Εκτίθεμαι συχνά σε δυνατούς ανέμους λόγω δραστηριοτήτων. Μπορεί να το επηρεάσει;

Όχι, η εφαρμογή είναι άριστη και το αποτέλεσμα ανθεκτικό.

Μπορώ να έχω οποιοδήποτε κούρεμα και στυλ θελήσω;

Ναι. Απλώς φέρε μας μία φωτογραφία με το κούρεμα που σου αρέσει την ημέρα της εφαρμογής και οι PHD experts θα φροντίσουν να το αποκτήσεις!

Μπορώ να χρησιμοποιώ κανονικά όλα τα προϊόντα για τα μαλλιά;

Ναι, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να το κάνουν, αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο για την απόκτηση ενός φυσικού look. Αυτό μπορείς να το έχεις και μόνο με το σύστημα αναπλήρωσης που θα επιλέξεις και τη βοήθεια των τεχνικών μας.

Μπορώ να φτιάξω μόνο το μπροστινό τμήμα των μαλλιών μου;

Ναι, μπορούμε να φτιάξουμε στα μέτρα σου ένα σύστημα μαλλιών σε όποιο σχέδιο, σχήμα και μέγεθος θελήσεις,. Και θα φαίνεται τελείως φυσικό!

Πόσο δύσκολο θα είναι να περιποιούμαι τα μαλλιά μου;

Δεν θα χρειάζεται να κάνεις τίποτε περισσότερο από πριν. Ο χρόνος για το λούσιμο, το στέγνωμα και το styling των μαλλιών σου θα είναι ακριβώς ο ίδιος με παλιότερα.

Γυναίκες

Θα μπορώ να αλλάζω στυλ, χρώμα και χτένισμα;

Ναι! Μπορείς να «παίξεις» με τα μαλλιά σου μόνος/η σου. Άλλωστε αυτή η ευελιξία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των συστημάτων μαλλιών PHD 4ης γενιάς. Και αν θες πιο δραστικές αλλαγές, μπορείς να κάνεις όσες θέλεις, όσο συχνά τις θέλεις με μια μικρή επιβάρυνση.

Μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει;

Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορεί το χρώμα να ξεθωριάσει, είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της χρήσης καλλυντικών προϊόντων με χαμομήλι ή αλκοόλ. Το ξεθώριασμα αυτό αποκαθίσταται εύκολα από τους Hair System Experts μας. Αν το lifestyle σου περιλαμβάνει επιβαρυντικούς ως προς το χρώμα του συστήματος παράγοντες, προτείνουμε ειδικές προδιαγραφές στην ποιότητα της τρίχας ώστε να μην αλλοιώνεται.

Μπορώ να επιλέξω εγώ το μήκος των μαλλιών μου;

Ναι φυσικά. Κάνοντας τη σωστή επιλογή μοντέλου και πυκνότητας μπορείς να έχεις όποιο μήκος επιθυμείς.

Θα μπορώ να χρησιμοποιώ πιστολάκι ή σίδερο για μπούκλες;

Σε όλα τα φυσικά μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα προϊόντα και οι μέθοδοι styling.

Αν επιλέξω μπούκλες, θα μπορώ να τα ισιώνω με πρέσα;

Ναι φυσικά, εφόσον επιλέξεις φυσική τρίχα. Όλα τα φυσικά μαλλιά μπορούν να υποστούν styling με θερμότητα, αλλά να θυμάστε ότι μπορούν επίσης να φθαρούν, να φριζάρουν και να σχηματίσουν ψαλίδα από το υπερβολικό styling.

Μπορώ να κάνω ανταύγειες;

Ναι μπορείς να κάνεις ανταύγειες όποια στιγμή το θελήσεις.

Πόσο δύσκολο θα είναι να περιποιούμαι τα μαλλιά μου;

Δεν θα χρειάζεται να κάνεις τίποτε περισσότερο από πριν. Ο χρόνος για το λούσιμο, το στέγνωμα και το styling των μαλλιών σου θα είναι ακριβώς ο ίδιος με παλιότερα.

Πόση ώρα διαρκεί το ραντεβού της εφαρμογής;

Συνήθως η διαδικασία της εφαρμογής παίρνει 2 ώρες. Δεν πρόκειται να το κάνουμε βιαστικά, γι’ αυτό υπολόγισε το χρόνο σου!

Ασθενείς

Μόλις τελειώσει ο κύκλος της χημειοθεραπείας, την οποία κάνω, τι θα γίνει;

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεραπειών και αφού πάρουμε το ok από τον θεράποντα γιατρό ότι δεν θα ακολουθήσουν νέες θεραπείες σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν και προσαρμόζουμε το σύστημα στα νέα δεδομένα.

Υπάρχει κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία - ΕΟΠΥΥ;

Η PHD παρέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αποζημιωθείς από το ασφαλιστικό σου ταμείο σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Μετά το πέρας των χημειοθεραπειών και όταν τα μαλλιά μου ξαναρχίσουν να βγαίνουν, το σύστημα PHD θα εμποδίζει την ανάπτυξη;

Όχι, τα συστήματα PHD δεν εμποδίζουν τη φυσική ανάπτυξη σε καμία περίπτωση και είναι απολύτως προσαρμόσιμα στις προσωπικές σου ανάγκες. Διαθέτουμε την πληρέστερη γκάμα σε υλικά προσθετικής και εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ανά περίπτωση. Μόλις αρχίσει η ανάπτυξη των μαλλιών σου για να εξασφαλίσουμε την πλήρη επανέκφυση τροποποιούμε τη μέθοδο εφαρμογής του συστήματος ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης και έτσι πετυχαίνουμε ομαλή μετάβαση στη φυσική σου τριχοφυία.

Νέοι

Μπορεί το παιδί μου να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες;

Ναι θα μπορεί. Το σύστημα δεν επηρεάζεται από τις φυσικές συνθήκες και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού.

Επειδή το κεφάλι των παιδιών μεγαλώνει, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται το σύστημα και πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται αυτό;

Το μεγάλωμα του κεφαλιού είναι ανάλογο με την ανάπτυξη του παιδιού και την ηλικία του. Ένα παιδί στην εφηβεία είναι πιο σταθερό από ένα παιδί στην προ-εφηβεία. Αυτό είναι κάτι που λαμβάνουμε υπόψιν στο αρχικό μας ραντεβού και παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το άμεσο μέλλον, αναπροσαρμόζοντας ανάλογα με τις ανάγκες όποτε χρειάζεται.

Τι πρέπει να ξέρει ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί μου σχετικά με το σύστημα;

Ότι είναι ένα μη επεμβατικό σύστημα αποκατάστασης και επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί. Θα συνεργαστούμε με τον γιατρό αν χρειάζεται, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή όσον αφορά τη μέθοδο εφαρμογής, ανάλογα με τις συνήθειες του παιδιού και τη θεραπεία που ακολουθεί.

Μπορεί το παιδί να πάει κατασκήνωση για έναν μήνα, χωρίς να γίνει αντιληπτό;

Φυσικά! Ενδεχομένως στα επισκεπτήρια να χρειάζεται λίγη βοήθεια από τους γονείς αν το δέρμα του είναι πολύ λιπαρό, για επιπλέον σταθεροποίηση ή άνεση. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την ηλικία και τις δραστηριότητες του παιδιού, αλλά γενικά δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα.

Μπορεί η προσθετική να δημιουργήσει δερματικές αντιδράσεις ή αλλεργίες;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς υποαλλεργικά, φτιαγμένα κατάλληλα για το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο μπορούμε να επιδείξουμε όλα τα τεχνικά δεδομένα των υλικών που χρησιμοποιούμε (material data sheets), αν μας το ζητήσεις και να κάνουμε ειδικό τεστ αλλεργίας πριν από την εφαρμογή του συστήματος.

Μεταμόσχευση

Τι διαφορές έχει η μεταμόσχευση μαλλιών από την προσθετική;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειρουργική μεταφορά τριχών από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ίδιου ανθρώπου στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 5 χειρουργεία (αναλόγως με τη δότρια περιοχή) σε βάθος χρόνου, για να γίνει η μεταφορά τριχοθυλακίων σε όλη την πάσχουσα περιοχή. Στην προσθετική μαλλιών κάνουμε μη χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας ένα ομοίωμα δέρματος (skin), πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένες ανθρώπινες τρίχες αλλά όχι του ίδιου ανθρώπου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την ίδια μέρα σε 1 – 2 ώρες.

Είναι καλύτερη η μεταμόσχευση ή η προσθετική ως προς την αποκατάσταση του προβλήματος;

Η μεταμόσχευση και η προσθετική είναι δύο προσεγγίσεις του ίδιου προβλήματος που όμως απευθύνονται σε διαφορετικές διαγνώσεις. Στη μεταμόσχευση, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα με διάρκεια, πρέπει:

  1. να έχει σταθεροποιηθεί το πρόβλημα, άρα χρειάζεται να είμαστε μιας συγκεκριμένης ηλικίας
  2. να υπάρχει πολύ καλή δότρια περιοχή και
  3. να υπάρχει μικρό σχετικά πρόβλημα με ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα.

Η μεταμόσχευση μάς δίνει δικά μας μαλλιά, αλλά λίγα. Αν θέλουμε ένα κεφάλι γεμάτο με πυκνά μαλλιά, όπως ήταν προτού ξεκινήσει η τριχόπτωση, όσα στάδια μεταμόσχευσης κι αν επιλέξουμε, δεν θα είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι.

Στην προσθετική, δεν υπάρχουν περιορισμοί, ούτε ηλικιακοί, ούτε σε σχέση με την έκταση του προβλήματος. Με τη βοήθεια του/της έμπειρου/ης τεχνικού, θα αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι.

Αν επιλέξω προσωρινά την προσθετική, θα δημιουργήσω φθορά στη δότρια περιοχή για μεταμόσχευση αργότερα;

Η προσθετική δεν μπορεί ούτε να δημιουργήσει τριχοφυΐα,  ούτε να καταστρέψει την ήδη υπάρχουσα. Μάλιστα είναι η ενδεδειγμένη λύση για άτομα μικρής ηλικίας που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μια χειρουργική λύση, αλλά θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Εχω κάνει μεταμόσχευση αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Υπάρχει λύση;

Έχουμε συναντήσει περιστατικά που η μεταμόσχευση χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα πετυχημένη από τεχνική/ιατρική πλευρά, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών του ενδιαφερομένου/ης. Επίσης έχουμε αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις ομολογουμένως αποτυχημένων μεταμοσχεύσεων ακόμα και με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Στην PHD μπορείς να βρεις λύση σε κάθε περίπτωση είτε με διόρθωση της μεταμόσχευσης από την ιατρική μας ομάδα ή με μικτή μέθοδο εφαρμογής συστήματος μαλλιών PHD 4ης γενιάς.

Θες να μάθεις περισσότερα;

Στο PHD Blog και συγκεκριμένα στην ενότητα PHD ACADEMY, θα βρεις άρθρα με εκτενή ή σύντομη αναφορά τόσο σε γενικά όσο και σε ειδικά θέματα σχετικά με την αναπλήρωση μαλλιών.

Είτε είσαι αρχάρι@, είτε προχωρημέν@, το ιστολόγιό μας θα σε βοηθήσει να πάρεις…”δίπλωμα”!

Phd Blog Logo

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τα μαλλιά που θες ή τα μαλλιά που απέκτησες!

Έχεις ακόμα απορίες;
Ρώτησε μας!

Για ό,τι επιπλέον θες κάλεσε
215 215 6789
Δ-Π 10:00 – 18:00

Στείλε μας μήνυμα

7 + 6 =

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση