MYTHS & TRUTHS

Περιορίζονται οι επιλογές σε αθλήματα επαφής με την προσθετική μαλλιών;

Περιορίζονται οι επιλογές σε αθλήματα επαφής με την προσθετική μαλλιών;

Υποψήφιοι για αποκατάσταση τριχόπτωσης με τη μέθοδο της προσθετικής μαλλιών οι οποίοι ασχολούνται με αθλήματα επαφής, αρκετές φορές ανησυχούν για τη δυναμική εφαρμογής συστήματος μαλλιών. Ως αθλήματα επαφής ή μαχητικά και δυναμικά αθλήματα ορίζονται οι πολεμικές τέχνες όπως ξιφασκία, πυγμαχία, πάλη, αυτοάμυνα κτλ. καθώς και ομαδικά αθλήματα με έντονη αλληλεπίδραση όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο κτλ. 

Η ανησυχία συνήθως έχει ρίζες στο στερεοτυπικό κατάλοιπο που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού σχετικά με τη χρήση περούκας και παλαιού τύπου τουπέ μαλλιών. Ένα κατάλοιπο, το οποίο δυστυχώς φέρνει στη σκέψη του υποψηφίου συσχετισμούς με γραφικές “εικόνες” του παρελθόντος. Οι εικόνες αυτές, παρότι δεν έχουν σχέση με τις σημερινές δυνατότητες της προσθετικής με σύστημα μαλλιών, λειτουργούν αποτρεπτικά ακόμα και στη διάθεση για δοκιμή.

Δεν υπάρχει λόγος να διακόψεις ή να μην αποκτήσεις συνήθειες άθλησης ή εξάσκησης σε αθλήματα επαφής αν η προσθετική μαλλιών είναι η μέθοδος αποκατάστασης που σε καλύπτει. Αρκεί να προηγηθεί προσεκτική αξιολόγηση και προετοιμασία με τον σύμβουλο Hair System Expert για να διασφαλιστεί τόσο η ασφάλειά σου όσο και η ασφάλεια του συστήματος μαλλιών σου.

Ιδιαιτερότητες & προκλήσεις για τα αθλήματα επαφής.
Τα τέσσερα “δύσκολα” σημεία σε δραστηριότητα δυναμικής άθλησης είναι:

Ιδρώτας & Κίνηση: Χαρακτηρίζονται από έντονη κίνηση και εφίδρωση που μπορεί να διασπάσει ή να χαλαρώσει το κολλητικό μέσο.
Τριβή: Μπορεί να βλάψει το σύστημα μαλλιών και ειδικά τις τρίχες.
Άγγιγμα & Επαφή: Έντονα τραβήγματα ή πιασίματα ενδεχομένως να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, μετακίνηση ή ανασφάλεια και τελικά διάσπαση προσοχής στο πεδίο.
Ενσωμάτωση: Η χαλαρή τοποθέτηση στην κεφαλή μπορεί να προκαλέσει αστάθεια σε ορισμένα αθλήματα.

Κατά τη διαδικασία εφαρμογής προσθετικής μαλλιών, θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη οι ειδικές ανάγκες σου ώστε το πρόσθετο μαλλιών να “συμπεριφέρεται” όπως τα φυσικά μαλλιά σου. 

Τα σημαντικά σημεία για την ασφάλειά σου.
Δώσε βάση στα ακόλουθα σημεία πριν και μετά την εφαρμογή προσθετικής με σύστημα μαλλιών:

Τύπος συστήματος μαλλιών: Προτίμησε σύστημα μαλλιών με βάση PU/Poly αντί Lace. Είναι πιο ανθεκτικό, ανταποκρίνεται καλύτερα στον ιδρώτα και στην τριβή και ενσωματώνεται πιο δυνατά στο δέρμα κεφαλής.
Κολλητικό μέσο: Χρησιμοποίησε ισχυρό κολλητικό μέσο σχεδιασμένο για απαιτητικό lifestyle ώστε να εξασφαλίσεις μέγιστη πρόσφυση της βάσης στο δέρμα.
Προετοιμασία δέρματος: Ακολούθησε προσεκτικό καθαρισμό του δέρματος πριν την εφαρμογή κολλητικού μέσου και υποστήριξε με ειδικά προϊόντα προετοιμασίας για έντονη δραστηριότητα.
Ενσωμάτωση: Προτίμησε τεχνική Full Bonding, όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια πρόσφυσης τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια που θα αισθάνεσαι και η προστασία για το πρόσθετο μαλλιών,
Κεφαλόδεσμος (Headband): Θα βοηθήσει στην απορρόφηση του ιδρώτα και τη μείωση της υπερβολικής υγρασίας κατά την προπόνηση.
Κάλυμμα κεφαλής: Αν επιτρέπεται, να εφαρμόζει άνετα στο σύστημα μαλλιών ως πρόσθετη προστασία και ασφάλεια.
Ξεκίνησε ήπια: Αν είσαι αρχάριος στην προσθετική μαλλιών, ξεκίνησε προπόνηση σε χαμηλότερη ένταση και αύξησε σταδιακά καθώς αποκτάς εμπειρία και αυτοπεποίθηση.
Προσαρμογές: Ίσως χρειαστεί να κάνεις προσαρμογές στο σύστημα μαλλιών με τη βοήθεια του Hair System Expert ώστε να μεγιστοποιήσεις την ασφάλεια και την άνεση.
Στυλ: Επίλεξε ένα στυλ που να ελαχιστοποιεί την κίνηση και τον κίνδυνο τσακίσματος τριχών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, θα απολαμβάνεις τη σιγουριά της σταθερότητας και μιας κανονικότητας που δεν μπορούν να παρέχουν οι ξεπερασμένες περούκες και τα τουπέ μαλλιών ώστε να επικεντρωθείς στις επιδόσεις σου!

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ας Συνδεθούμε

Οι μόνοι με PhD...

στην αναπλήρωση μαλλιών, στην εμπειρία και φυσικά… στο όνομα!

Σχετικά

Άρθρα_

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση