MYTHS & TRUTHS

Μπορώ να χρησιμοποιώ σκουφάκι κολύμβησης με το σύστημα μαλλιών;

Μπορώ να χρησιμοποιώ σκουφάκι κολύμβησης με το σύστημα μαλλιών;

Ναι μπορείς. Το σκουφάκι κολύμβησης με το σύστημα μαλλιών είναι απαραίτητο ούτως ή άλλως για την προστασία του. Οι κολυμβητικές συνήθειες σου δεν χρειάζεται να αλλάξουν μετά την εφαρμογή πρόσθετου μαλλιών – αρκεί να επιλέξεις το σωστό σκουφάκι κολύμβησης!

Το πιο πιθανό είναι ότι θα διαβάσεις ή θα ακούσεις πως το σκουφάκι σιλικόνης ή latex είναι ιδανικό. Αν και τα δημοφιλή αυτά υλικά στεγανοποιούν και προστατεύουν τις τρίχες από την επίδραση του αλμυρού νερού ή του χλωρίου, πρακτικά δεν θα σε εξυπηρετήσουν. Προτίμησε υφασμάτινο σκουφάκι το οποίο είναι πιο άνετο στην αίσθηση, πιο ευγενικό με τις τρίχες και δεν “τραυματίζει” το πρόσθετο μαλλιών κατά την τοποθέτηση και αφαίρεση.

Πριν την κολύμβηση
Πριν φορέσεις το σκουφάκι βρέξε ελαφρώς το σύστημα μαλλιών σου ώστε να διευκολύνεις την τοποθέτηση και το fitting και να μειώσεις την απορρόφηση του χλωριομένου ή αλμυρού νερού
Μην ασκείς υπερβολική πίεση κατά την προσαρμογή στο περίγραμμα του κεφαλιού.
Απόφυγε κολύμβηση σε πισίνες που έχουν πολύ υψηλή χλωρίωση – μπορείς να ρωτήσεις το προσωπικό των εγκαταστάσεων.

Μετά την κολύμβηση
Να θυμάσαι ότι το αλμυρό νερό ευνοεί το σπάσιμο των τριχών καθώς τις αφυδατώνει και τις σκληραίνει, ενώ το χλώριο προκαλεί ξεθώριασμα και αποδυνάμωση στη δομή της τρίχας.
Ξέπλυνε τα μαλλιά σου το συντομότερο με άφθονο νερό και αν είναι εφικτό χρησιμοποίησε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα ή ένα μαλακτικό σπρέι για να επαναφέρεις την ελαστικότητα της τρίχας.
Μην αφήνεις το σύστημα μαλλιών με υγρασία για παρατεταμένο διάστημα – φρόντισε να το στεγνώνεις καλά.

Τηρώντας τα παραπάνω μπορείς να χαίρεσαι τις δραστηριότητές σου στο νερό χωρίς να επιβαρύνεις την κατάσταση του συστήματος μαλλιών σου.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ας Συνδεθούμε

Οι μόνοι με PhD...

στην αναπλήρωση μαλλιών, στην εμπειρία και φυσικά… στο όνομα!

Σχετικά

Άρθρα_

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση