INFO & FACTS

Ποιοι τύποι συστημάτων μαλλιών υπάρχουν;

Ποιοι τύποι συστημάτων μαλλιών υπάρχουν;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τύπους και μοντέλα συστημάτων μαλλιών ανάλογα με τη σύνθεση των υλικών και των τεχνικών χαρακτηριστικών που τα συνθέτουν. Σε πρώτο επίπεδο, η κατηγοριοποίησή τους σχετίζεται με το εύρος κάλυψης της πάσχουσας περιοχής για την οποία προορίζονται και ταξινομούνται ως εξής:

⚫ Frontal (Μπροστινής Αναπλήρωσης)
⚫ Full Cap (Ολικής Αναπλήρωσης)
⚫ Part ή Crown (Αναπλήρωσης Κορυφής)
⚫ Topper (Τμηματικής Αναπλήρωσης)

Η τελευταία κατηγορία είναι και η πιο δημοφιλής, καθώς απαντά κατά μεγάλο ποσοστό στη μέση ανάγκη αναπλήρωσης μαλλιών του πληθυσμού, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στατιστικώς αυτός απαρτίζεται κατά 75%-80% από άνδρες.

Η παραπάνω διάκριση είναι πολύ γενικευμένη και δεν μπορεί να προσδιορίσει κάποιο πιο εξειδικευμένο χαρακτηριστικό που να σχετίζεται με συγκεκριμένες ιδιότητες και οφέλη. Για αυτό το λόγο προτιμάται οι βασικοί τύποι συστημάτων μαλλιών να προσδιορίζονται από το υλικό βάσης και κάθε ένας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Από το αρχικό τους λανσάρισμα στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, τότε που ξεκίνησε σταδιακά η “στροφή” από τις περούκες και τα τουπέ μαλλιών, τα υλικά βάσης εξελίσσονται συνεχώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης. Κύρια επιδίωξη αυτής της εξέλιξης είναι να ενσωματώνει ολοένα και περισσότερες ιδιότητες που κάνουν τα συστήματα μαλλιών ιδανική λύση άμεσης αποκατάστασης τριχόπτωσης για το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο τύπος συστήματος μαλλιών που σου ταιριάζει εξαρτάται από τις προτιμήσεις, τις προσδοκίες, τις ανάγκες που ορίζει το lifestyle σου και την οικονομική δυνατότητά σου.

Ας δούμε τις πέντε κυρίαρχες επιλογές όπως αυτές διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά μέχρι σήμερα.

LACE
Τα Lace συστήματα μαλλιών είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από υπέρ-λεπτό και διαφανές (ή στο χρώμα του δέρματος) υλικό ανοιχτής ύφανσης (σαν δίχτυ), το οποίο όταν τοποθετείται αποδίδει άριστα την φυσική αίσθηση τριχωτού της κεφαλής. Συναντάται συνήθως σε ποιότητες Swiss, French και Hollywood Lace και πρόκειται για τον τύπο συστημάτων μαλλιών που για πολλά χρόνια παρέμενε το “μυστικό” πολλών ηθοποιών στο Χόλυγουντ. Ένα Lace σύστημα μαλλιών είναι τυπικά πιο δροσερό από άλλους τύπους και αυτή η ιδιότητά τους αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής για θερμό κλίμα ή δραστηριότητες σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μάθε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα συστήματος μαλλιών Lace.

⚫⚫⚫⚫⚫⚫

SKIN/PU/POLY
Τα συστήματα μαλλιών PU/Skin είναι ένα σχετικά πρόσφατο τεχνολογικό επίτευγμα στο χώρο της ομορφιάς καθώς πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας και έκτοτε έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Θεωρούνται τα πιο ευέλικτα συστήματα μαλλιών και με την πάροδο των ετών έχουν αναδειχθεί ως ο πιο δημοφιλής τύπος.

Κατασκευάζονται εξολοκλήρου από φίνα πολυμερή, τα οποία μόλις σταθεροποιηθούν δημιουργούν μια ανάλαφρη και διάφανη μεμβράνη που επιτρέπει στο δέρμα να διαφαίνεται κανονικά. Μετά την εφαρμογή τους, αποδίδουν ρεαλιστική αίσθηση ρίζας τρίχας και δέρματος αφού οι τρίχες φαίνονται σαν να βγαίνουν από αυτό. Επιπλέον, η υφή του PU προσομοιάζει αυτή του δέρματος και για αυτό άλλωστε πολλές φορές αναφέρονται ως “δεύτερο δέρμα”! Τα Poly/PU συστήματα μαλλιών διατίθενται σε διάφορα πάχη και προσφέρουν κατά αναλογία αντίστοιχη φυσικότητα στο άγγιγμα, στην όψη και στην μπροστινή γραμμή. Η διάρκεια ζωής τους επίσης είναι ανάλογη του πάχους τους.

Ως προς το χαρακτηριστικό αυτό χωρίζονται σε:
⚫ Ultra-thin skin: 0,01-0,03 χιλ.
⚫ Super-thin skin: 0,06 χιλ.
⚫ Thin skin: 0,08 χιλ.
⚫ Medium skin: 0,10-0,112 χιλ.

Μάθε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα συστήματος μαλλιών PU/Poly.

⚫⚫⚫⚫⚫⚫

MONO
Το σύστημα μαλλιών Mono παίρνει το όνομα του από το συνθετικό (τύπου nylon) υλικό Monofilament, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης με λογική ανοιχτής ύφανσης όπως το Lace, είναι λεπτό ή μέτρια λεπτό, διάφανο και έχει τετράγωνα διάκενα με διαβαθμίσεις μεγέθους fine και super fine. Αυτός ο τύπος πρόσθετου μαλλιών εστιάζει περισσότερο στην αντοχή ενάντια στη φθορά από το χρόνο και τη χρήση, καθώς επίσης και στον αερισμό του δέρματος. Είναι σχετικά “παραδοσιακός” τύπος πρόσθετων μαλλιών που ήταν δημοφιλής παλαιότερα για αρκετά χρόνια.

⚫⚫⚫⚫⚫⚫

SILK MESH
Το μετάξι είναι ένα απόλυτα φυσικό, φίνο και υποαλλεργικό υλικό το οποίο αξιοποιείται από τα αρχαία χρόνια σε διάφορες εφαρμογές. Ανάμεσα σε αυτές προστέθηκε και η χρήση του στον σχεδιασμό συστημάτων μαλλιών. Αυτός ο τύπος πρόσθετου μαλλιών κατασκευάζεται από μεμβράνη λεπτής ύφανσης ινών μεταξιού στο χρώμα του δέρματος και περίμετρο από πολυμερή (PU) η οποία αποτελεί και το τμήμα ένωσης με την περιοχή αναπλήρωσης. Τα Silk συστήματα μαλλιών αφορούν κυρίως τις βασικές κατηγορίες Topper ή Part. Αν και δεν διαθέτουν διάκενα, δεν εμποδίζουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος. Χαρακτηρίζονται από καλές επιδόσεις στην αντοχή, την άνεση και τη φυσικότητα εκτός της μπροστινής γραμμής.

⚫⚫⚫⚫⚫⚫

HYBRID
Όπως “προδίδει” και το όνομα, τα Hybrid συστήματα μαλλιών σχεδιάζονται με συνδυαστική προσέγγιση των παραπάνω υλικών βάσης αποσκοπώντας στη “Χρυσή Τομή”. Οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν είναι πολλοί έχοντας ως κυρίαρχο υλικό Lace ή Mono ή Silk και ως συμπληρωματικό το PU σε διάφορες αναλογίες και σχηματισμούς. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται διαφορετικές ανάγκες εφαρμογών προσθετικής μαλλιών. Σε γενικές γραμμές, τα Hybrid πρόσθετα μαλλιών θεωρούνται ιδανικά για όσους αναζητούν λύση αποκατάστασης μαλλιών που συνδυάζει πολύ υψηλή φυσικότητα, ευελιξία και σχετική αντοχή στη φθορά χρόνου και χρήσης.

Αυτές είναι οι βασικές επιλογές σου ως προς τον υποψήφιο τύπο συστήματος μαλλίων που μπορείς να εφαρμόσεις. Το επόμενο βήμα είναι να απαντήσεις στα κριτήρια που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στον καταλληλότερο τύπο πρόσθετου μαλλιών για εσένα!

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ας Συνδεθούμε

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕ Ph.D. ...

στην αναπλήρωση μαλλιών, στην εμπειρία και φυσικά… στο όνομα!

Σχετικά

Άρθρα_

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση