HOW TO & TIPS

Πώς αντιμετωπίζω το ξεθώριασμα συστήματος μαλλιών με φυσικές τρίχες;

Εδώ και μερικές εβδομάδες χαίρεσαι το νέο σου σύστημα μαλλιών και είσαι ενθουσιασμένος/η με το νέο σου εαυτό. Έρχεται μια μέρα που καθώς κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, αρχίζεις να παρατηρείς ότι το χρώμα των πρόσθετων μαλλιών είναι ελαφρώς διαφορετικό από το υπόλοιπο!

Αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι το ξεθώριασμα συστήματος μαλλιών έχει αρχίσει και είναι κοινό για πολλούς χρήστες. Επομένως, μην ανησυχείς – θα εξετάσουμε τι προκαλεί την αλλοίωση χρώματος, καθώς και πως μπορείς να τη διορθώσεις ή να την αποτρέψεις εξαρχής.

Τι προκαλεί το ξεθώριασμα συστήματος μαλλιών;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα σύστημα αντικατάστασης μαλλιών μπορεί να ξεθωριάσει ή να χάσει τον τόνο και το χρώμα του. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φυσικά αναπτυσσόμενα μαλλιά σου – αλλά με πιο αργό ρυθμό – στα οποία το ξεθώριασμα είναι πιο σπάνια αισθητό λόγω της συνδυαστικής διαδικασίας φυσικής ανανέωσης και κουρέματος. Αντίθετα με τα φυσικά σου μαλλιά, τα πρόσθετα μαλλιά δεν ανανεώνονται και είναι πιο ευάλωτα στο ξάνοιγμα, καθώς έχουν υποστεί χημική επεξεργασία που περιορίζει την φυσική τους ικανότητα να διατηρούν περισσότερο το αρχικό χρώμα.

Ωστόσο, το ξεθώριασμα κατά κύριο λόγο οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται οξείδωση και επηρεάζει το εξωτερικό στρώμα του στελέχους της τρίχας, αλλιώς γνωστό ως επιδερμίδα ή περιτρίχιο ή λέπια. Επειδή τα λέπια των τριχών που χρησιμοποιούνται στα συστήματα μαλλιών ανοίγουν κατά το στάδιο της επεξεργασίας τους, τα πρόσθετα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στην οξείδωση σε σχέση με τα φυσικά σου μαλλιά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη φλοιώδη ίνα στην επιδερμίδα, όπου βρίσκεται η χρωστική ουσία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ολοένα επιταχυνόμενη αλλοίωση χρώματος.

Οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) από τον ήλιο είναι ο κύριος ένοχος για τον αποχρωματισμό των μαλλιών σου καθώς μπορεί να προκαλέσουν κόκκινους, κίτρινους ή πορτοκαλί υπο-τόνους. Οπότε ναι, αν θεωρείς τον εαυτό σου «παιδί του ήλιου», αυτό συμπεριλαμβάνει ένα κόστος για τα μαλλιά σου ή μια παραπάνω φροντίδα ώστε να αντισταθμίζεις τη φθορά. Αυτό ακριβώς θα εξετάσουμε στη συνέχεια.

Πως διορθώνεις το ξεθώριασμα συστήματος μαλλιών.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν ή μαλακτικό για διόρθωση χρώματος. Αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για όσους έχουν ήδη δει τα μαλλιά τους να χάνουν τον τόνο ή το χρώμα τους επαναφέροντας τα μαλλιά στο αρχικό τους χρώμα και ποιότητα. Τυχόν ανεπιθύμητοι κόκκινοι, κίτρινοι ή πορτοκαλί τόνοι διορθώνονται επίσης και αντιστρέφονται στη διαδικασία. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στα φυσικά σου μαλλιά και έτσι να απαλλαγείς από τυχόν ανεπιθύμητες γκρίζες τρίχες!

Αν η αλλοίωση χρώματος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η παραπάνω λύση δεν θα δουλέψει ή θα διορθώσει επιφανειακά το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται επαναφορά χρώματος με βαφή την οποία καλύτερα είναι να εφαρμόσει ένας Hair System Expert.


Πως αποτρέπεις το ξεθώριασμα συστήματος μαλλιών.

Ξεθώριασμα Συστήματος Μαλλιών

Τώρα γνωρίζεις τι είναι το ξεθώριασμα μαλλιών, ποια είναι η κύρια αιτία και πως να το διορθώσεις. Αλλά όπως ξέρουμε όλοι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να αποτρέψεις τον αποχρωματισμό των πρόσθετων μαλλιών σου.

Εκτός από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου θα μπορούσαν να ξεθωριάσουν, οι οποίοι αντιμετωπίζονται με τους ακόλουθους τρόπους.

Συσκευές θερμικού styling

3

Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες! Είναι κατανοητό ότι για πολλούς οι θερμικές συσκευές είναι αναγκαίες για να πετύχουν το τέλειο χτένισμα. Ωστόσο, είτε πρόκειται για μπικουτί, ισιωτική ή πιστολάκι, η θερμότητα από αυτά τα εργαλεία μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα. Με τον ίδιο τρόπο όπως ο ήλιος, μπορούν να αφυδατώσουν και να σπάσουν την επιδερμίδα και να έχουν ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να αλλάξουν χρώμα ή τόνο. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε μια κρύα ή μεσαία ρύθμιση και ελαχιστοποίησε τη χρήση συσκευών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ζεστό/Καυτό νερό

Ζεστό-Καυτό Νερό

Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό όταν λούζεσαι ή κατά τη διαδικασία συντήρησης του συστήματος μαλλιών. Η χρήση πολύ ζεστού νερού μπορεί να επηρεάσει το χρώμα και να κάνει τα λέπια τριχών να ανοίξουν περισσότερο με κατάληξη τον αποχρωματισμό τους. Προτίμησε χλιαρό ή ζεστό νερό – αυτή είναι μια πρακτική που πρέπει να ακολουθούν όλοι ακόμα κι αν έχουν όλα τα φυσικά τους μαλλιά.

Επιλογή προϊόντων μαλλιών

Επιλογή Προϊόντων Μαλλιών

Χρησιμοποίησε προϊόντα μαλλιών κατάλληλα για συστήματα μαλλιών και με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αν επιλέξεις σαμπουάν, conditioner, σπρέι ή οποιοδήποτε προϊόν styling μαζικής κατανάλωσης, φρόντισε να έχει σχεδιαστεί για χημικά επεξεργασμένα ή βαμμένα μαλλιά. Κράτησε και αυτό το έξτρα Tip σχετικά με τα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης μαλλιών – υπάρχουν ορισμένα «μαγικά» συστατικά που ευνοούν τη διατήρηση χρώματος! Ανάμεσα σε αυτά είναι:

⚫ Υδρολυμένη κινόα
⚫ Έλαιο από σπόρους δαμάσκηνου Mirabelle
⚫ Βιταμίνη Β5
⚫ Βιολογικό ελαιόλαδο
⚫ Πρωτεΐνη σιταριού
⚫ Εκχύλισμα ηλιόσπορου

Λούσιμο με φειδώ

4

Ναι είναι επιτακτική ανάγκη να συντηρείς και να λούζεις τα μαλλιά σου αλλά μην το παρακάνεις! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου τα μαλλιά σου θα είναι πιο κολλώδη και πιο λιπαρά από ό,τι συνήθως κάτι το οποίο θα σε ωθεί να τα λούζεις συνέχεια. Η υπερβολική χρήση σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσει τα έλαια και το σμήγμα από τα μαλλιά σου και να τα κάνει ξηρά, ταλαιπωρημένα και τελικά αποχρωματισμένα. Να θυμάσαι ότι τα πρόσθετα μαλλιά δεν έχουν φυσικά έλαια που εκκρίνονται από το τριχωτό της κεφαλής για να διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα. Οπότε περιόρισε τη χρήση σαμπουάν ανά λούσιμο και φρόντισε να μην περιέχουν θειϊκά άλατα και parabens.

Καπέλο

Andras Me Kapelo2

Εντάξει, δεν εφάρμοσες σύστημα μαλλιών για να καλύπτεις τα μαλλιά σου αλλά προτιμάς να το «πληγώσεις» ενώ μπορείς να το προστατέψεις όταν πρέπει; Επιστρέφοντας στην αρχική αιτία της ηλιακής έκθεσης, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν όλοι να την αποφύγουν. Επομένως, όποτε είσαι έξω φρόντισε να φοράς ένα καπέλο με φαρδύ γείσο ή να έχεις το κεφάλι σου στην σκιά για προστασία από τις επικίνδυνες ακτίνες UV. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, φρόντισε να μην τα εκθέτεις συνεχώς στον ήλιο για μεγάλο διάστημα.

Σκουφάκι

Ανδρας Με Σκουφακι Κολυμβησης

Φόρεσε σκουφάκι κολύμβησης όταν κολυμπάς. Μια επιπλέον αιτία που ξεθωριάζουν τα μαλλιά είναι το χλώριο στις πισίνες. Το χλώριο εκτός από απολυμαντικό είναι και λευκαντικό και μπορεί να προκαλέσει δυνητικά ξάνοιγμα των χρωστικών των τριχών ως και βαριά φθορά όταν απορροφηθεί στα μαλλιά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από το αλμυρό νερό αν προτιμάς την παραλία.

Τώρα ξέρεις ότι χρειάζεται για να προστατεύεις τα πρόσθετα μαλλιά σου και να τα χαίρεσαι ξέγνοιαστα!

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ας Συνδεθούμε

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕ Ph.D. ...

στην αναπλήρωση μαλλιών, στην εμπειρία και φυσικά… στο όνομα!

Σχετικά

Άρθρα_

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση