HOW TO & TIPS

Χρειάζεται προστασία του συστήματος μαλλιών από τον ήλιο;

Χρειάζεται προστασία του συστήματος μαλλιών από τον ήλιο;

Ναι, το σύστημα μαλλιών χρειάζεται προστασία από τον ήλιο και γενικά η προστασία των μαλλιών από τον ήλιο είναι σημαντική. Η υπερβολική ηλιακή έκθεση μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά και να επηρεάσει την ποιότητα και την αντοχή του συστήματος μαλλιών.
Όλοι ανυπομονούμε για τις ηλιόλουστες μέρες γεμάτες με διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείς μερικά απλά βήματα ρουτίνας για να προστατεύεις το σύστημα αντικατάστασης μαλλιών σου από τη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία και την οξείδωση.

Αν και η πλήρης αποφυγή του ήλιου θα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη κάθε είδους ζημιάς, δεν είναι πολύ πρακτικό όταν ζεις σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα.
Θα μπορούσες επίσης να φοράς καπέλο για όση ώρα είσαι εκτεθειμένος/η στον ήλιο. Αλλά, αν έχεις επενδύσει σε ένα όμορφο σύστημα μαλλιών με φυσική εμφάνιση, δεν έχει νόημα να το καλύπτεις συνέχεια!

Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο για το δέρμα μας, αλλά τι γίνεται με τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ακτίνες UV στο σύστημα μαλλιών μας; Το θέμα είναι ότι η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως προκαλεί οξείδωση του πρόσθετου μαλλιών.
Η οξείδωση είναι μια χημική αντίδραση που συμβαίνει κάθε φορά που το σύστημα μαλλιών εκτίθεται ταυτόχρονα τόσο σε οξυγόνο όσο και σε υπεριώδεις ακτίνες. Όταν οι ακτίνες UV έρχονται σε επαφή με τα μόρια οξυγόνου που βρίσκονται στις τρίχες του πρόσθετου μαλλιών, επηρεάζουν τις χρωματικές αποχρώσεις των τριχών. Αυτό κάνει τα μαλλιά να αποκτήσουν μια κόκκινη ορειχάλκινη εμφάνιση ή να ξεθωριάσουν και τελικά δημιουργείται ανομοιομορφία σε συνδυασμό με τα αυτοφυή μαλλιά, γεγονός που μπορεί να “προδώσει το μυστικό” σου.

Πιο απλά, όποτε βρίσκεσαι έξω στον ήλιο, η οξείδωση, πολύ αργά αλλά σταθερά, καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα του κορμού των τριχών στα πρόσθετα μαλλιά σου.

Η πρόληψη της οξείδωσης της τρίχας είναι πολύ πιο εύκολη από την επισκευή της αργότερα. Πιθανότατα γνωρίζεις ότι μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του συστήματος μαλλιών σου και να το διατηρήσεις στην καλύτερη κατάσταση για περισσότερο. Τα ακόλουθα βήματα θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

– Να διατηρείς ενυδατωμένες τις τρίχες του πρόσθετου μαλλιών με χρήση leave-in conditioner από την αρχή της ημέρας.
– Να εφαρμόζεις ειδικό προϊόν προστασίας και σφράγισης τρίχας με SPF χωρίς αλκοόλ (αντηλιακό σπρέι) το καλοκαίρι ή όταν βρίσκεσαι σε υψηλό υψόμετρο.
– Να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο κατά τις πιο έντονες ώρες της ημέρας, όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο ισχυρή. 
– Να φοράς καπέλο εναλλακτικά αν προτιμάς τις ώρες υψηλής ηλιακής έντασης.
– Να αποφεύγεις τη συχνή χρήση θερμικών συσκευών όπως σεσουάρ ή σίδερο μαλλιών, καθώς αυτές μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη δομή των τριχών αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.
– Να λούζεις καλά τα μαλλιά σου με κατάλληλο σαμπουάν ώστε να αφαιρείς τυχόν προϊόντα προστασίας

Τώρα που ξέρεις πως να κάνεις τον ήλιο “φίλο σου”, μπορείς να βγεις έξω και να απολαύσεις τις δραστηριότητες που αγαπάς χωρίς να ανησυχείς!

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ας Συνδεθούμε

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕ Ph.D. ...

στην αναπλήρωση μαλλιών, στην εμπειρία και φυσικά… στο όνομα!

Σχετικά

Άρθρα_

Ενδιαφέρομαι για δωρεάν συμβουλευτική

Με την επιτυχή υποβολή του αιτήματός σας θα μεταφερθείτε σε σελίδα επιβεβαίωσης.

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση